Historiikki

Mustanlammin kennelnimi on myönnetty 25.1.2006 ja omistajana Tanja Raivio. Kennelnimen alla tavoitteena kasvattaa hyvän riistavietin omaavia, terveitä metsästyskoiria hirvi- ja lintumetsälle. Eli rotuina jämtlanninpystykorva ja suomenpystykorva.

Mukana koiratoiminnassa tiiviisti mukana avomies Antti Laine ja 1999 syntynyt poika Arttu Laine. Koirien kanssa on harrastettu 1980 luvulta saakka, silloin rotuna oli pitkäkarvainen collie, joilla käytiin näyttelyissä ja 3 pentuettakin tuli vuosien saatossa kasvatettua. Kun tapasimme Antin kanssa, ei metsästys vielä kuulunut harrastuksiini. Mutta kun ensimmäinen jämtlanninpystykorva Saana tuli taloon ja ensimmäinen syksy meni haukkujen kannalta loistavasti, olin myyty tälle harrastukselle.

Pari syksyä olin koiranohjaajana mukana, mutta sitten kävin suorittamassa metsästäjätutkinnon ja ampumakokeen ja jo eka syksynä tuli ensimmäinen kaato. Sen jälkeen on tullut hankittua hirven- ja karhunhaukkukokeen tuomarikortti, sekä syksyllä 2006 vielä linnunhaukkutuomarioikeudet. Joten syksy ja talvi menee aika tarkalleen hirvi- lintu ja pienpetojahdissa sekä kokeissa. Muuna aikana kiertelemme poikani Artun kanssa mielellään näyttelyissä koirien kanssa.Tanja Raivio
Mustanlammintie 70
58620 Lohilahti
Puumala
Puhelin 050-5228355
Sähköposti:tanja.raivio [at] live.fi